Om een database aan te maken op een Plesk server kun je de volgende stappen volgen. Dit artikel gaat ervan uit dat je al ingelogd bent op je Plesk server. Weet je niet hoe dit werkt kijk dan hier.

Het kan zijn dat jouw instellingen in het Nederlands staan, volg in dit geval de afbeeldingen.

Ga naar Subscriptions en klik op de domeinnaam waar je een database aan wil toevoegen:

Klik op Databases:

Klik op Add Database:

Vul hier bij Database name de naam van de database in. Maak ook gegevens aan voor een gebruiker van de database. Druk op Ok.

Je hebt nu een database toegevoegd aan je domein.