Om een database te importeren volg je de hieronder vermelde stappen. Dit artikel gaat ervan uit dat je al ingelogd bent op je Plesk server. Weet je niet hoe dit moet, kijk dan hier.

Allereerst heb je een export nodig van je huidige database. Een voorbeeld van hoe dit kan staat hier beschreven, hoe het er precies uitziet is afhankelijk van je hostingspartij.

Het kan zijn dat jouw instellingen in het Nederlands staan, volg in dit geval de afbeeldingen.

Ga bij Subscriptions naar het desbetreffende domein:

Klik op Databases:

Klik op phpMyAdmin, je komt nu in de phpMyAdmin omgeving:

Klik op Importeren:

Klik op Bestand kiezen om een bestand aan te leveren. Vervolgens klik je op Starten om het importeren te voltooien.