In dit artikel zullen we u stap voor stap meenemen om u inzage te geven in uw E-mail gebruik.
Let op: Dit artikel is uitsluitend van toepassing op oud-Reviced klanten welke gebruiken maken van de DirectAdmin omgeving.

Log eerst in binnen uw klantenportaal bij VIP Internet. Hiervoor maakt u gebruik van uw gebruikersnaam welke u van VIP Internet ontvangen heeft. Uw gebruikersnaam is de letter D gevolgd door zes cijfers. Weet u uw gebruikersnaam niet? Neem dan contact op met onze afdeling support.

Overzicht klantenportaal VIP Internet

Overzicht Klantportaal Vip Internet

Vanuit uw klantenportaal kunt u vervolgens klikken op uw hostingaccount. Wanneer u dit gedaan heeft vind u een knop waarmee u kunt inloggen in uw DirectAdmin omgeving:

U komt dan terecht in uw Directadmin omgeving.

Klik dan onder het kopje E-mail Management op E-mail Accounts.

Klik daarna onder de menu knoppen binnen DirectAdmin op E-mail Usage:

Raadzaam is om bij "Show Usage from" het bolletje te verzetten naar "This Month" zodat je een beter overzicht van je e-mail verbruik te zien krijgt.

Hierdoor krijg je al snel een helder beeld van de situatie.

Mail wat word verzonden vanuit de website:
In het onderstaand voorbeeld zie je dat er via php-mailer heel veel e-mail vanuit de website worden verzonden.

Wanneer je dit ziet is het raadzaam om in te loggen in de beheer pagina van jouw website. Bijvoorbeeld Wordpress Admin, Joomla Admin, Drupal Admin enz...

Hier ingelogd dien je je website volledig up to-date te brengen. Dit geld voor het CMS als ook voor alle thema's, plugins en/of componenten.

Mail wat word verzonden vanuit een lek e-mail adres:

In het onderstaand voorbeeld zie je dat er via smtp heel veel e-mail vanuit één specifiek e-mail adres zelf wordt verzonden.

Wanneer dit het geval is dan dien je in DirectAdmin via E-mail Management --> E-mail Accounts op de regel van het getroffen E-mail adres te klikken op het woord "Change". Hier kun je dan 2x het nieuwe wachtwoord invullen en klikken op Modify om de wijziging op te slaan.