Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl.

Stap 1 : klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains, de alias dien je namelijk toe te voegen via het Websites & Domains overzicht:

Stap 2: klik op de knop Add Domain Alias:

Stap 3: vul in het nieuwe venster de gewenste domeinnaam in welke dient te worden gekoppeld aan een domein dat reeds aanwezig is op de Plesk-server. Dit doe je bij Domain alias name. In dit voorbeeld stellen wij het domein vip.nl in als alias voor viphandleidingen.nl:

De opties die worden genoemd onder Settings zien op het overnemen van de instellingen van het reeds aanwezige domein op de Plesk-server. Deze instellingen vinken wij allemaal aan doordat wij alles wensen te koppelen.

Stap 4: nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK:

Stap 5: om de domein alias te laten werken dient het domein in de DNS te verwijzen naar de Plesk-server. Na het opslaan van de domein alias keer je terug in het Websites & Domains overzicht. In het hosting overzicht vind je het IP-adres waarnaar de domein alias dient te verwijzen:

Stap 6: wijzig de DNS van het domein in mijn.vip.nl of klanten.vip.nl en laat de A-records verwijzen naar het IP-adres van de hosting-omgeving. In ons voorbeeld is dat 185.109.216.216.

Stap 7: ter controle vind je de alias terug in het Websites & Domains overzicht in de Plesk-omgeving. Scrol helemaal naar het einde van de pagina, daar tref je vervolgens de alias aan. In ons voorbeeld ziet dit er als volgt uit: