Voordat de e-mail ingesteld kan worden is het van belang dat je over de juiste e-mailinstellingen beschikt.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl.

Stap 1: om de e-mailinstellingen op te vragen, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op Mail Accounts. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

Stap 3: klik in het bovenstaande menu op Mail Settings:

Stap 4: Allereerst is van belang dat e-mail op het domein is geactiveerd, dit kun je controleren aan het vinkje bij Activate mail service on this domain. Als de e-mail geactiveerd is dan zet je Enable mail autodiscover aan, dit staat onderaan de pagina:

Stap 5: Zodra je deze instellingen hebt gecontroleerd en aangezet, klik dan op OK:

Stap 6: Nadat je de instellingen hebt opgeslagen keer je automatisch terug in het e-mail overzicht. Klik hier achter het e-mailadres op de i om een overzicht van de e-mailinstellingen op te vragen:

Er opent nu een nieuw venster waar je de keuze kunt maken voor welk platform je de e-mailinstellingen wenst op te vragen. In het voorbeeld kiezen we voor de handmatige instellingen en klikken we dus op Manual setup:

Met de bovenstaande e-mailinstellingen is het mogelijk om de e-mail in te stellen op ieder gewenst apparaat.

Maak je gebruik van een iOS apparaat dan is het zelfs mogelijk om een QR-code te laten genereren welke je dient te scannen met de camera applicatie op je iPhone of iPad waarna er een profiel op het apparaat wordt gedownload en de e-mail automatisch wordt ingesteld.