Waarmee kunnen wij je helpen?

FTP-gebruiker toevoegen in de Plesk-omgeving

Naast de File Manager kun je ook gebruik maken van FTP om de websitebestanden te beheren.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl. 


Stap 1: om de bestanden te beheren doormiddel van FTP, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:
Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op FTP Access. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:
Stap 3: standaard is er één FTP-gebruiker, deze wordt automatisch aangemaakt tijdens het aanmaken van het hosting-account. Klik op Add an FTP Account om een nieuwe FTP-gebruiker toe te voegen: 
Stap 4: vul in het nieuwe venster de gewenste FTP-gebruikersnaam in bij FTP account name. De map waar de FTP-gebruiker standaard uitkomt bij het inloggen kun je kiezen bij Home directory. Standaard staat deze op / hierdoor krijgt hij toegang tot de gehele hostingomgeving. Vervolgens vul je tweemaal het wachtwoord in zowel bij Password als bij Confirm password:
Stap 5: nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK:
 

 

 

 

 

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op