Indien je het FTP-wachtwoord wenst te wijzigen dan kan dit vrij eenvoudig in de Plesk-omgeving.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl.

Stap 1: om het FTP-wachtwoord te wijzigen, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op FTP Access. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

Stap 3: klik in het onderstaande overzicht op de desbetreffende FTP-gebruiker. In dit voorbeeld kiezen wij de gebruiker ftpgebruiker

Stap 4: vul in het nieuwe venster het gewenste FTP-wachtwoord in bij Password, bevestig de wijziging door het wachtwoord te herhalen bij Confirm password:

Stap 5: nadat je alles hebt ingevuld klik dan op OK: