Waarmee kunnen wij je helpen?

Website beveiligen met Let’s Encrypt in de Plesk-omgeving

Steeds meer zoekmachines en browsers eisen dat websites beveiligd zijn met een zogenaamd SSL-certificaat. Binnen de Plesk-omgeving is het vrij eenvoudig om de websites te beveiligen doormiddel van Let’s Encrypt.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl. 

Let op: een Let’s Encrypt certificaat is enkel aan te vragen indien de DNS van het domein verwijst naar de Plesk-omgeving.


Stap 1: om de website logs te bekijken, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:
Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op SSL/TLS Certificates. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:
Stap 3: het volgende venster geeft aan of de website beveiligd is of niet. Indien dit niet het geval is staat er de voglende zin: “Your domain is not secured with a valid SSL/TLS сertificate. Order or upload one to secure your domain”. Om een Let’s Encrypt certificaat aan te vragen klik op de knop Get it free.

 

 

 


Stap 4: in het volgende scherm kun je aangeven wat je allemaal wenst te beveiligen doormiddel van het Let’s Encypt certificaat. In het voorbeeld kiezen wij voor alle 4 de beschermingsniveaus: wildcard, www. , webmail en e-mail. Nadat de keuzes zijn gemaakt klik je op Get it free:
Stap 5: nadat het certificaat is aangevraagd kom je uit in het SSL/TLS Certificate overzicht. In dit overzicht kun je de eerder gemaakte keuzes nog aanpassen alsmede HTTPS forceren, het automatisch verlengen en HSTS activeren:
HTTPS forceren activeer je door het schuifje Redirect from http to https aan te zetten. Het automatisch verlengen van een certificaat kan met de optie Keep websites secured.

Niet gelukt of toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op