Website beveiligen met Let’s Encrypt in de Plesk-omgeving

Steeds meer zoekmachines en browsers eisen dat websites beveiligd zijn met een zogenaamd SSL-certificaat. Binnen de Plesk-omgeving is het vrij eenvoudig om de websites te beveiligen doormiddel van Let’s Encrypt.

Let op: voor deze handleiding is vereist dat je reeds bent ingelogd in de Plesk-omgeving. Mocht je niet weten hoe dit moet kijk dan naar de handleidingen: Inloggen in Plesk-omgeving via mijn.vip.nl en Inloggen in Plesk-omgeving via klanten.vip.nl.

Let op: een Let’s Encrypt certificaat is enkel aan te vragen indien de DNS van het domein verwijst naar de Plesk-omgeving.

Stap 1: om de website logs te bekijken, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op SSL/TLS Certificates. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

Stap 3: het volgende venster geeft aan of de website beveiligd is of niet. Indien dit niet het geval is staat er de voglende zin: “Your domain is not secured with a valid SSL/TLS сertificate. Order or upload one to secure your domain”. Om een Let’s Encrypt certificaat aan te vragen klik op de knop Get it free.

Stap 4: in het volgende scherm kun je aangeven wat je allemaal wenst te beveiligen doormiddel van het Let’s Encypt certificaat. In het voorbeeld kiezen wij voor alle 4 de beschermingsniveaus: wildcard, www. , webmail en e-mail. Nadat de keuzes zijn gemaakt klik je op Get it free:

Stap 5: nadat het certificaat is aangevraagd kom je uit in het SSL/TLS Certificate overzicht. In dit overzicht kun je de eerder gemaakte keuzes nog aanpassen alsmede HTTPS forceren, het automatisch verlengen en HSTS activeren:

HTTPS forceren activeer je door het schuifje Redirect from http to https aan te zetten. Het automatisch verlengen van een certificaat kan met de optie Keep websites secured.