Plesk: e-mail instellen in Office 365 Outlook

Office 365 Outlook is een van de meest gebruikte e-mailclients om e-mail mee te versturen en in te ontvangen. Het is een betaald programma en inbegrepen in ons Microsoft 365 Business Standard pakket

Stap 1: Test je e-mailgegevens in de webmail

• Open de internet browser

• Typ in de navigatiebalk webmail.domeinnaam.tld (in ons voorbeeld webmail.viphandleidingen.nl).

Het volgende inlogvenster verschijnt:

• Vul bij de ‘gebruikersnaam’ het volledige e-mailadres in, bijvoorbeeld info@viphandleidingen.nl.

• Vul bij het ‘wachtwoord’’ het e-mailwachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat je ten tijden van het aanmaken van het e-mailadres in het klantenportaal hebt gekozen.

• De ‘server’ zal automatisch worden ingevuld indien bij de gebruikersnaam het volledige e-mailadres is ingevuld.

Lukt het niet om in te loggen in de webmail-omgeving? Wijzig dan het wachtwoord van het e-mailadres. De volgende handleiding kan je daarbij helpen.

Stap 2: Voeg het e-mailadres toe aan Outlook

• Open het programma “Outlook”.

• Klik in het menu op “Bestand”.

• Het volgende scherm verschijnt. Klik hier op “Account toevoegen”.

• Er verschijnt nu een nieuw venster. Vul hier je e-mailadres in bijvoorbeeld: info@viphandleidingen.nl en klik op “Geavanceerde opties”.

• Vink de mogelijkheid: “Ik wil mijn account handmatig instellen” aan en klik op “Verbinding maken”.

• Kies nu voor de optie “IMAP”, hierdoor worden de e-mails zowel op de server als lokaal opgeslagen en voorkom je verloren berichten indien de computer ermee stopt.

• Vervolgens verschijnt er een overzicht met e-mailinstellingen, vul hier de onderstaande standaard e-mailinstellingen in en klik op “Volgende”.

Inkomende serverinstellingen:

• server: domeinnaam.tld (bijvoorbeeld viphandleidingen.nl)
  • poort: 993 (POP3: 995)
  • versleutelingsmethode: SSL

Uitgaande e-mail:

• Server: domeinnaam.tld (bijvoorbeeld viphandleidingen.nl)
  • Poort: 465
  • versleutelingsmethode: SSL
  • Vul nu het desbetreffende e-mailwachtwoord in dat je hebt getest in de Webmail en klik op “Verbinding maken”.

• Indien alles klopt verschijnt het volgende scherm. Klik hier op “Gereed” om het installatie proces af te ronden.