FTP-gebruiker aanmaken op Plesk

Het aanmaken van een FTP-gebruiker is zo gedaan in het Plesk-portaal. In deze handleiding maken we vliegensvlug een nieuwe gebruiker aan.

Stap 1: Log in op het klanten.vip.nl portaal

• Navigeer naar het klanten.vip.nl portaal.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2: Navigeer naar het hostingaccount

• Klik in het rechter kader op “Hostingaccounts”.

• Selecteer in het linker menu het juiste hostingaccount.

• In het voorbeeld kiezen wij voor het tweede pakket aangezien het eerste pakket een e-mailpakket betreft, dit is te herkennen aan het e-mailadres als pakketnaam.

Stap 3: Log in op het controle paneel

• Log in op het controle paneel door op de knop: “Inloggen controle paneel” te klikken.

• Je wordt nu doorgestuurd naar het Plesk controle paneel waar jij jouw hostingdienst eenvoudig kunt beheren.

Stap 4: Selecteer het hostingpakket en voeg de FTP-gebruiker toe

•  Selecteer het hostingpakket, in het voorbeeld viphandleidingen.nl en klik op “FTP-toegang”.

• Klik in het volgende scherm op “Een FTP-account toevoegen”.

• Vul nu de gewenste FTP-gegevens in en klik op “OK”.

• De nieuwe FTP-gebruiker is nu toegevoegd en keert terug in het overzicht.

• Om vervolgens te verbinden gebruik je de gebruikersnaam en het desbetreffende gekozen wachtwoord alsmede de naam van de server als hostname. In dit geval is dat: plsh06.pcx-ams03.provider.nl.