Mailcluster: E-mailforwarding instellen (doorsturen)

Via het klanten.vip.nl portaal kun je eenvoudig en snel een e-mailforwarding instellen. Soms wens je immers berichten te ontvangen op een ander e-mailadres.

Let op! Deze handleiding is enkel van toepassing op e-mailaccounts welke op het zogenaamde Mailcluster staan. Een Mailcluster E-mailaccount is te herkennen aan een apart Hostingaccount met als naam het e-mailadres. Ontbreekt dit aparte hostingaccount dan wordt de e-mail beheerd in de Plesk-omgeving. Meer informatie vind je hier.

Stap 1: Log in op het klanten.vip.nl portaal

• Navigeer naar het klanten.vip.nl portaal.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2: Navigeer naar het hostingaccount

• Klik in het rechter kader op “Hostingaccounts”.

• Selecteer in het linker menu het juiste hostingaccount.

• In het voorbeeld kiezen wij voor het e-mailpakket welke te herkennen is aan de naam, namelijk het volledige e-mailadres.

Stap 3: Log in op het controle paneel

• Log in op het controle paneel door op de knop: “Inloggen controle paneel” te klikken.

• Je wordt nu doorgestuurd naar het E-mail controle paneel waar jij jouw hostingdienst eenvoudig kunt beheren.

Stap 4: Selecteer het e-mailadres en stel de forwarding in

• Klik op het e-mailadres om bij de instellingen terecht te komen.

• Vul het e-mailadres waarnaar de berichten dienen te worden doorgestuurd in bij de optie “Doorsturen naar de volgende adressen”. Klik vervolgens op “Aanpassen” om de e-mailforwarding op te slaan.