Domein forwarding instellen in klanten.vip.nl

In het klanten.vip.nl portaal kun je eenvoudig een forwarding instellen voor zowel je e-mail als domein. In deze handleiding staan we stil bij het doorsturen van het domein.

Stap 1: Log in op het klanten.vip.nl portaal

• Navigeer naar het klanten.vip.nl portaal.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2: Navigeer naar de forwarding dienst en koppel het domein

• Klik in het kader op “Forwarding diensten”.

• Selecteer in het linker menu de juiste forwarding dienst.

• Nieuwe forwardingdiensten zijn standaard niet gekoppeld aan een domein. Dit dient dan ook eerst te geschieden door het juiste domein te selecteren achter “Koppelen aan” en vervolgens te klikken op “Koppelen”.

• De forwardingdienst is nu succesvol gekoppeld aan het domein.

Stap 3: Stel de forwarding in.

• Kies het soort forwarding dat je wenst door te voeren. In het voorbeeld kiezen we voor een 301 Redirect.

•  Vul het gewenste domein in waarnaar de domeinnaam dient door te verwijzen en klik op “Bewaar gegevens”. In het voorbeeld kiezen we voor www.vip.nl

Stap 4: Controleer de DNS van het domein

• Voordat een domein succesvol kan doorsturen is het van belang dat het domein middels de DNS verwijs naar onze forwarding server. Klik in het bovenstaande menu dan ook op “Diensten” en klik vervolgens op “Domeinnamen”.

• Selecteer het juiste domein en klik op “DNS records wijzigen”.

• Om ervoor te zorgen dat je forwardingdienst werk dient het domein zijn A-record te verwijzen de forwardingserver. Dit doe je door de blanco A-record en het * A-record te verwijzen naar het IP-adres: 185.87.184.231. Stond dit IP-adres nog niet in je records wijzig hem dan en klik op “Bewaar gegevens”.