Domeinnaam koppelen aan WIX.com

Soms kiezen mensen voor de websitecreator van WIX.com, dit is een betaalde websitecreator die wordt gehost bij WIX. Het is niet mogelijk deze software te installeren op een VIP Hostingpakket vandaar dat we in deze handleiding stil staan bij het koppelen van een domein bij VIP Internet aan een hostingpakket bij WIX.com.

Stap 1: Log in op het klanten.vip.nl portaal

• Navigeer naar het klanten.vip.nl portaal.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2: Navigeer naar de domeinnaam

• Klik in het rechter kader op “Domeinnamen”.

• Selecteer in het linker menu de juiste domeinnaam en klik vervolgens op “Nameservers wijzigen”.

• Vul de nameservers van jouw WIX.com website in. Deze vind je op de supportpagina van WIX wanneer je bent ingelogd onder het kopje “Instructuions for Various Domain Hosts”. Wanneer je alles hebt ingevuld klik dan op “Bewaar gegevens” in het klanten.vip.nl portaal.

Stap 3: E-mail behouden

• Indien je gebruik maakt van e-mail via VIP dan wil je deze natuurlijk behouden. Hiervoor is echter wel een toevoeging aan de DNS-records bij WIX.com vereist.

Optie 1: Mailcluster e-mail

Subdomein/Naam

Type

Doel/Waarde

TTL

MX 5

mx01.provider.nl

MX 10

mx02.provider.nl

MX 5

mx01.provider.nl

MX 10

mx02.provider.nl

mail

CNAME

secure.mail.vip.nl

Optie 2: Plesk e-mail

Subdomein/Naam

Type

Doel/Waarde

TTL

MX 5

mx01.provider.nl

MX 10

mx02.provider.nl

MX 5

mx01.provider.nl

MX 10

mx02.provider.nl

mail

A

IP-adres van de server

smtp

A

IP-adres van de server