2-staps authenticatie instellen

Via het klanten.vip.nl portaal kun je eenvoudig 2-staps authenticatie instellen. Veiligheid boven alles, bescherm je administratieve gegevens uit klanten.vip.nl dan ook goed.

Stap 1: Log in op het klanten.vip.nl portaal

• Navigeer naar het klanten.vip.nl portaal.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2: Navigeer naar 2-staps authenticatie instellen

• Klik in de menubalk op “Mijn account”.

• Klik in het linker menu op: “2-staps authenticatie instellen”.

Stap 3: Genereer de 2-staps authenticatie code

• Genereer de 2-staps authenticatie code door te klikken op: “Klik hier om uw code te genereren”.

• Er verschijnt nu een code welke gescant dient te worden met een zogenaamde “Authenticator”.

Stap 4: Installeer de authenticator-app en scan de code

• In ons voorbeeld gebruiken wij de Google authenticator app voor iOS apparaten (Het mobiele besturingssysteem van Apple).
  • Zoek in de App store naar:

• Installeer de app en open hem.
  • Druk vervolgens op “Configuratie starten”.

• Druk vervolgens op “Streepjescode scannen” en geef de app toestemming om de camera te mogen gebruiken.

• Scan nu met de telefoon de streepjescode uit het klanten.vip.nl portaal en de 2-staps authenticatie zal worden toegevoegd aan de app.

• Vul de code vervolgens in op het klanten.vip.nl portaal en klik op “Activeren”.

• De validatie van de 2-staps authenticatie is nu voltooid en het volgende bericht zal verschijnen: