Om Mail in Windows 8 te kunnen gebruiken zul je hier eerst een Microsoft-account aan toe moeten voegen. Dit kan een account van hotmail.com, outlook.com of live.com zijn. Deze handleiding gaat ervan uit dat het Microsoft account reeds is toegevoegd.

Stap 1

Account toevoegen aan Mail in Windows 8

Om je account toe te voegen open je de Mail app in Windows. Vervolgens ga je met je muis naar de rechter bovenhoek van het scherm om het menu te openen. Vervolgens kies je voor instellingen.

handleiding e-mail windows8mail 1

In het menu 'Instellingen' kies je vervolgens voor 'Accounts'.

handleiding e-mail windows8mail 1.2

Je bent nu in het accountoverzicht waar je je Microsoft account ziet staan. Om je e-mailaccount van VIP Internet toe te voegen klik je op 'Voeg een account toe'.

handleiding e-mail windows8mail 1.3

Als account type kies je vervolgens voor 'Ander account'.

handleiding e-mail windows8mail 1.4

Als soort account, of eigenlijk het te gebruiken protocol, stel je IMAP in. Mail biedt je hier ook de keuze voor POP, maar deze keuze gaat in de volgende stap een foutmelding opleveren.

handleiding e-mail windows8mail 1.5

Stap 2

Account instellingen voor Mail in Windows 8

De eerste gegevens die je dient op te geven zijn je e-mailadres en het wachtwoord. Wanneer je deze hebt ingevuld klik je op 'Meer details weergeven'.

handleiding e-mail windows8mail 2

In het volgende scherm kun je al je accountinstellingen in een keer invullen. Je geeft hier de volgende informatie op:

• E-mailadres: Dit is meegenomen uit het vorige scherm.
  • Gebruikersnaam: Je gebruikersnaam. Deze heb je per e-mail ontvangen.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van de opgegeven e-mailgebruiker.
  • Server voor inkomende e-mail: mail.vip.nl.
  • Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist, dit vink je aan.
  • De poort voor binnenkomende e-mail is 993.
  • Server voor uitgaande e-mail: smtp.vip.nl.
  • Op de server voor uitgaande e-mail is SSL vereist, dit vink je aan.
  • De poort voor uitgaande e-mail is 465.
  • Vervolgens vink je aan dat de uitgaande server authenticatie vereist.

handleiding e-mail windows8mail 2.2

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld klik je op 'Verbinding maken'. Windows Mail controleert nu je instellingen. Wanneer Windows Mail met de servers heeft kunnen verbinden, kom je in het Postvak-In van je zojuist toegevoegde account terecht.

handleiding e-mail windows8mail 2.3