Via je WebsitePanel kun je eenvoudig je bestaande databases en databasegebuikers beheren. Je Hostingpakket is leidend voor het aantal databases en gebruikers dat je kunt hebben.

Een database aanmaken binnen je WebsitePanel

Als je een nieuwe database wilt aanmaken kun je dit doen door de volgende stappen te doorlopen.

• Log in op je WebsitePanel en klik op 'Databases', gevolgd door 'MySQL 5.0'

• Klik op 'Nieuwe Database'

• Vul de naam in die je aan je nieuwe database toe wilt kennen en klik op 'Opslaan'

Je hebt nu succesvol een database toegevoegd. Het wachtwoord wordt toegekend aan een database gebruiker, niet direct op de database. De volgende stap legt uit hoe je een gebruiker aan kunt maken.

Een database gebruiker aanmaken binnen je WebsitePanel

Nadat je een database hebt aangemaakt kun je hier een gebruiker aan koppelen. Zonder een gebruiker is de database nog niet te gebruiken.

• Log in op je WebsitePanel en klik op 'Databases', gevolgd door 'MySQL 5.0'

• Klik op 'Nieuwe Gebruiker'

In het nieuwe venster kun je de details van de gebruiker invoeren.

• Vul de gewenste naam en het wachtwoord van de nieuwe gebruiker in
  • Vink de database(s) aan waar je de gebruiker toegang tot wilt verlenen
  • Klik op 'Opslaan'

Je hebt nu een gebruiker gekoppeld aan de database(s) die je hebt aangevinkt. De rechten van deze gebruiker kun je niet specificeren, hij of zij heeft alle rechten op de betreffende database.

Een database of gebruiker verwijderen binnen je WebsitePanel

Om een database of een gebruiker te verwijderen volg je dezelfde stappen als hierboven omschreven. Je klikt echter niet op 'Nieuwe Database' of 'Nieuwe Gebruiker', maar direct op de betreffende naam. Daarna heb je de mogelijkheid om via de knop 'Verwijder' de database of de gebruiker te verwijderen. De toegang van gebruikers wordt dan direct ingetrokken.

Database opties

Je hebt extra mogelijkheden bij bestaande databases. Deze worden kort omschreven in onderstaande tabel. Mocht je hier nog specifieke vragen over hebben raden wij je aan om contact met onze Support afdeling op te nemen.

Optie Omschrijving
Gebruikers Hier kun je  in 1 keer alle gebruikers zien en eventueel verwijderen van deze database
Database Files Hier zie je de schijfruimte die je database in neemt
Onderhoud tools Hier kun je een backup van je database maken (Backup) of terug zetten (Restore)
Housekeeping Tools Met de knop Truncate verwijder je de inhoud van je database, deze knop is uitgeschakeld