Een website kun je maken met behulp van een Content Management Systeem (CMS). Wanneer je een CMS wilt gebruiken dien je deze op een hosting pakket te installeren.

CMS installeren

Je kunt via onze CMS installeren eenvoudig zelf een pakket installeren, volg hiervoor de volgende stappen:

1. Log in bij MijnVIP
  2. Klik op je domeinnaam
  3. Klik op 'CMS' in het tabblad 'SiteAdmin'
  4. Kies je CMS software pakket
  5. Kies de locatie voor je CMS
  6. Klik op 'Doorgaan'
  7. Klik op 'Installeer'
Hosting pakketten bij VIP Internet

VIP Internet heeft vier hosting pakketten waar je uit kunt kiezen. Welk hosting pakket het beste bij jou past ligt aan de wensen en behoeften voor je website. Op al onze hosting pakketten kun je een hosting pakket installeren. Hoeveel CMS software pakketten je kunt installeren op je hosting pakket is afhankelijk van het hosting pakket dat je kiest.

Weet je niet welk hosting pakket of CMS pakket het beste bij jou past? Aan de hand van enkele vragen in de keuzehulp kunnen wij je een passend advies geven. Wil je liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice.

CMS installeren op je hosting pakket

Het installeren van een CMS software pakket op je hosting pakket kun je eenvoudig zelf doen in het online klantenportal MijnVIP.

1. Je klikt op de hoofdpagina op de domeinnaam waar je graag een website op wilt zetten.
  2. Vervolgens klik je op ‘CMS’ in het tabblad ‘SiteAdmin’.
  3. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de CMS’en die je kunt installeren op je hosting pakket. Klik op het CMS pakket dat je wilt installeren.
  4. Vervolgens kies je de locatie waarop je het CMS pakket wilt installeren.

Je kunt kiezen uit de volgende locaties om het CMS software pakket op te installeren:

• Als hoofdsite.
  • Als subdomein: het gedeelte van het adres dat voor je domeinnaam kan staan, bijv. subdomein.jedomeinnaam.nl.
  • Als subdirectory: het gedeelte van het adres dat achter je domeinnaam kan staan, bijv. www.jedomeinnaam.nl/subdirectory.

Klik op de locatie naar keuze en klik op ‘Doorgaan’. Je krijgt nu een overzicht te zien van de inloggegevens die je dient te gebruiken wanneer je aan de slag wilt met het maken van je website. Als je de e-mailinstelling aanzet worden de inloggegevens naar je e-mailadres gestuurd. Klik op ‘Installeer’ om de installatie te activeren. Het door jou gekozen
CMS software pakket wordt binnen enkele minuten geïnstalleerd op je hosting pakket.

Wanneer je gewenste CMS pakket niet in het overzicht staat kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen het pakket dan handmatig voor je installeren. Neem contact op met onze deskundige helpdesk.